|
|
|
... leveles tésztát kitekerjük, és egy tortaforma vagy serpenyő segítségével kerek formára vágjuk, majd a vajas- cukros sütőlapra helyezzük.
Köralakba ráhelyezzük a vékony almagerezdeket, majd megkenjünk a maradék olvasztott vajjal, és megszórjuk a maradék cukorral és a sóval.
175 fokon 20 percig sütjük, majd a grillel óvatosan megkaramellizáljuk a tetejét. S... |
2017-11-04 23:49:34 |
|
|
|
|
|
|
Dzsemek piros gyümölcsökből, azaz a rubinszín nyár üvegekbe zárva
A nyári befőzés hagyománya lassacskán újraéled, jó dolog üvegbe zárni a friss gyümölcs aromáit, akár fűszerekkel kombinálva. Reggelire, uzsonnára, palacsintába, sütihez jó lesz nagyon!
Milyen rubinszín gyümölcsökkel vár a piac?
Itt-ott még kapható eper, közben megjelent a málna, a... |
|
2016-07-04 21:34:17 |
|
|
|
|
|
|
... hurkákat tudjunk nyomni belőlük.
4. A kétféle masszából hosszanti irányban, felváltva 3-3 dundi csíkot nyomunk a tepsibe, majd beleállítjuk-nyomkodjuk a lecsepegtetett almagerezdeket és a sütő közepére betolt rácson 1 órán át sütjük (tűpróba!).
5. A lekvárt felforrósítjuk, szitakanálban áttörjük, elkeverjük a pálinkával, és vékonyan bevonjuk vele a sütőből k... |
2016-01-05 15:26:11 |
|
|
|
|
|
|
... cikkekre vágott alma
10-12 ek barnacukor
1 egész fahéj darabokra apró törve
1/2 liter vodka
4 dl tejszín
Elkészítés
Az almagerezdeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Szórjuk rá egyenletesen a 10-12 evőkanál barnacukrot, és a tördelt, darabos fahéjat.
Előmelegített sütőben 180-190-es ... |
|
2015-12-05 09:25:58 |
|
|
|
|
|
|
... szétkenjük egy vastag aljú, sütőbe is tehető serpenyőben (én ezt 1x sütöttem - nagy jénai tetőben, mert más vastag aljú alkalmatosságom nincs). A vajat meghintjük cukorral, beletesszük az almagerezdeket gömbölyű felükkel lefelé.
Közepes hőfokon 20-25 percig sütjük.
A vékonyra nyújtott tésztából 15-20 cm-es korongokat vágunk, az almákra tesszük, kés segítségével begyűrjük... |
|
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... összeérjenek. Beledobjuk a rozmaringágakat és a citromfűlevelet.
Friss fogyasztásnál nem szüksége leszűrni. Amennyiben nagyobb mennyiségben készítjük, akkor szűrjük át, az almagerezdeket rakjuk vissza. Lehűtve kínáljuk az almagerezdekkel, de fogyaszthatjuk teával, ásványvízzel, habzóborral hígítva is.
... |
2014-07-08 23:00:27 |
|
|
|
|
|
|
... főzöm.
... |
2013-11-23 23:13:28 |
|
|
|
|
|
|
... sonka.
A savanyú káposztát levétől megszűrjük, és kb. 1 cm hosszú darabokra metéljük, majd salátástálba rakjuk. az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházat eltávolítjuk. Az almagerezdeket egészen apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a káposztához. A meghámozott hagymát lereszelve keverjük a káposztához.
Salátalé készítése: az olajat tálkába öntjük, összekeverjü... |
2012-03-26 22:21:48 |
|
|
|
|
|
|
... vagy mandulát. ... |
2012-01-24 19:34:08 |
|
|
|
|
|
|
... lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a forma alja, és beleterítjük a formába. A maradék tésztát vékony csíkká nyújtjuk, és tortaforma oldalára nyomkodjuk (kb. 2 cm magas legyen). Az almagerezdeket a tésztára fektetjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az öntethez a tojássárgákat a túróval, a cukorral, a keményítővel, a citromhéjjal és lével simára keve... |
2011-12-13 08:40:52 |
|
|
|
|