Belépés
Karamellizált alma tart
... leveles tésztát kitekerjük, és egy tortaforma vagy serpenyő segítségével kerek formára vágjuk, majd a vajas- cukros sütőlapra helyezzük.
Köralakba ráhelyezzük a vékony almagerezdeket, majd megkenjünk a maradék olvasztott vajjal, és megszórjuk a maradék cukorral és a sóval.
175 fokon 20 percig sütjük, majd a grillel óvatosan megkaramellizáljuk a tetejét. S...
2017-11-04 23:49:34
Dzsemek piros gyümölcsökből, azaz a rubinszín nyár üvegekbe
Dzsemek piros gyümölcsökből, azaz a rubinszín nyár üvegekbe zárva

A nyári befőzés hagyománya lassacskán újraéled, jó dolog üvegbe zárni a friss gyümölcs aromáit, akár fűszerekkel kombinálva. Reggelire, uzsonnára, palacsintába, sütihez jó lesz nagyon!

Milyen rubinszín gyümölcsökkel vár a piac?

Itt-ott még kapható eper, közben megjelent a málna, a...
2016-07-04 21:34:17
fűszeres-almás szelet
... hurkákat tudjunk nyomni belőlük.

4. A kétféle masszából hosszanti irányban, felváltva 3-3 dundi csíkot nyomunk a tepsibe, majd beleállítjuk-nyomkodjuk a lecsepegtetett almagerezdeket és a sütő közepére betolt rácson 1 órán át sütjük (tűpróba!).

5. A lekvárt felforrósítjuk, szitakanálban áttörjük, elkeverjük a pálinkával, és vékonyan bevonjuk vele a sütőből k...
2016-01-05 15:26:11
Italkülönlegesség karácsonyra: sült alma krémlikőr
... cikkekre vágott alma

10-12 ek barnacukor

1 egész fahéj darabokra apró törve

1/2 liter vodka

4 dl tejszín

Elkészítés

Az almagerezdeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

Szórjuk rá egyenletesen a 10-12 evőkanál barnacukrot, és a tördelt, darabos fahéjat.

Előmelegített sütőben 180-190-es ...
2015-12-05 09:25:58
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek
... szétkenjük egy vastag aljú, sütőbe is tehető serpenyőben (én ezt 1x sütöttem - nagy jénai tetőben, mert más vastag aljú alkalmatosságom nincs). A vajat meghintjük cukorral, beletesszük az almagerezdeket gömbölyű felükkel lefelé.
Közepes hőfokon 20-25 percig sütjük.
A vékonyra nyújtott tésztából 15-20 cm-es korongokat vágunk, az almákra tesszük, kés segítségével begyűrjük...
2014-11-13 12:18:50
Gyümölcsös-zöldfűszeres limonádé
... összeérjenek. Beledobjuk a rozmaringágakat és a citromfűlevelet.

Friss fogyasztásnál nem szüksége leszűrni. Amennyiben nagyobb mennyiségben készítjük, akkor szűrjük át, az almagerezdeket rakjuk vissza. Lehűtve kínáljuk az almagerezdekkel, de fogyaszthatjuk teával, ásványvízzel, habzóborral hígítva is.

...
2014-07-08 23:00:27
Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel és mazsolás rizzsel
... főzöm.

...
2013-11-23 23:13:28
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS
... sonka.

A savanyú káposztát levétől megszűrjük, és kb. 1 cm hosszú darabokra metéljük, majd salátástálba rakjuk. az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházat eltávolítjuk. Az almagerezdeket egészen apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a káposztához. A meghámozott hagymát lereszelve keverjük a káposztához.
Salátalé készítése: az olajat tálkába öntjük, összekeverjü...
2012-03-26 22:21:48
Mézes puszedli
... vagy mandulát. ...
2012-01-24 19:34:08
Almás túrótorta
... lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a forma alja, és beleterítjük a formába. A maradék tésztát vékony csíkká nyújtjuk, és tortaforma oldalára nyomkodjuk (kb. 2 cm magas legyen). Az almagerezdeket a tésztára fektetjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az öntethez a tojássárgákat a túróval, a cukorral, a keményítővel, a citromhéjjal és lével simára keve...
2011-12-13 08:40:52
1 2 3 4 5 
Címkék: ARABKONYHA FOLYTATÁS, rubinszín nyár, tortaforma vagy, vajas- cukros, vékony almagerezdeket, maradék olvasztott, maradék cukorral, grillel óvatosan, nyári befőzés, friss gyümölcs, kétféle masszából, lecsepegtetett almagerezdeket, sütő közepére, lekvárt felforrósítjuk, almagerezdeket sorakoztassuk, 10-12 evőkanál, vastag aljú, vajat meghintjük, almagerezdeket gömbölyű, vékonyra nyújtott, almákra tesszük, almagerezdeket rakjuk, savanyú káposztát, almákat meghámozzuk, magházat eltávolítjuk, almagerezdeket egészen, meghámozott hagymát, olajat tálkába, forma alja, maradék tésztát, tésztára fektetjük, almagerezdekkel, alkalmatosságom, rozmaringágakat, citromfűlevelet, almagerezdeket, felforrósítjuk, lecsepegtetett, receptgaleriak, fogyaszthatjuk, előmelegített, gyümölcsökből, előmelegítjük, sorakoztassuk, karamellizált, gyümölcsökkel, tojássárgákat, fogyasztásnál, szitakanálban, gyumolcsokkel, segítségével, sütőpapírral, zöldfűszeres, keményítővel, összeérjenek, palacsintába, salátástálba, összekeverjü,
© 2013 TVN.HU Kft.